Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Aleppo: binnen 24 uur 4 ziekenhuizen aangevallen
17 november 2016 |

Aleppo: binnen 24 uur 4 ziekenhuizen aangevallen

​Vreselijk: de afgelopen 24 uur zijn er vier ziekenhuizen aangevallen in het Syrische Aleppo. ​Er zijn nu nog maar een paar medische voorzieningen over in de stad. Het Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen. 

Aleppo.jpgInmiddels zijn al honderden burgers om het leven gekomen in de verwoeste stad

Het Internationale Rode Kruis geeft op Twitter een update over de situatie in Aleppo. Uit die update blijkt onder meer dat er maar liefst 40.000 mensen zijn ontheemd in het westelijke deel van de stad en dat de afgelopen twee weken ruim 8000 mensen ​moesten vluchten. 

Geef voor hulp in Syrië ​

​Al honderden burgers zijn gewond geraakt of om het leven gekomen in Aleppo. Onder hen veel kinderen. Medische benodigdheden zijn nauwelijks beschikbaar. 

​​

​Door de aanvallen op de vier ziekenhuizen ​zitten nu duizenden mensen zonder hulp. 


In Oost-Aleppo is schrikbarend weinig voedsel voor handen. Daarnaast is in de hele stad brandstof heel schaars. Hierdoor zitten veel mensen zonder elektriciteit en verwarming. 


De hoofdwaterpomp verkeert in slechte staat. Maar liefst 1,75 miljoen inwoners van Aleppo zijn afhankelijk van deze pomp. Het is dus belangrijk dat de pomp snel kan worden gerepareerd. 


Help mee

Het conflict in Syrië duurt inmiddels al vijf jaar. Steden zijn verwoest, de bevolking is verzwakt en miljoenen mensen zijn op de vlucht binnen Syrië en daarbuiten. Er is een schrijnend tekort aan voedsel, drinkwater en medische voorzieningen. Met jouw steun kunnen we de mensen daar helpen.​

Geef voor hulp in Syrië Artikel delen?