Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorne Putten Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

 
Dit taakveld kent recreatieve en groepsactiviteiten in Spijkenisse, Hellevoetsluis en Westvoorne. In verschillende gemeenten wordt nu gestart met het project 'Eenzaam maar niet alleen' als een uitbreiding van het sociaal huisbezoek.
Met de verschillende activiteiten richt het Rode Kruis zich allereerst op zaken die nog niet in de regio door andere organisaties zijn opgepakt en, zo daar wel sprake van is, wordt uitdrukkelijk gekozen voor optimale samenwerking. Dit jaar hoopt het Rode Kruis de behoeften aan te leveren sociale activiteiten nader te hebben onderzocht opdat aan nieuw op te zetten projecten prioriteiten kunnen worden gegeven.
Op vrijwillige basis zal dit jaar tevens de toerusting op het gebied van EHBO worden gerealiseerd van de groep vrijwilligers te Spijkenisse. Dit gebeurt op de locatie De Mei en zal in ieder geval ook reanimatie omvatten.
 

De vrijwilligers van het Rode Kruis zullen voor de sociale activiteiten deelnamen aan de cursus Vrienden Maken en nadere vaardigheidstrainingen staan op de planning.

 
 


 ‚Äč