Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorne Putten Dit doen we Eerste hulp

EHBO kennis beschikbaar voor iedereen

​Het is slecht gesteld met de Eerste Hulp kennis in Nederland. Slechts één op de 30 personen (3,2%) beschikt over Eerste Hulp vaardigheden. Uit onderzoek van het Internationale Rode Kruis in 2009 bleek dit niveau vergelijkbaar met landen als Servië (3%), Kirgizië (1,2 %) en Azerbeidzjan (0,6%) tegenover 80% in landen als Duitsland en Oostenrijk. Test uw Eerste Hulp kennis met een leuke kennistest!

 EHBO

Bekijk onze handig EHBO tips spacer Bekijk ons EHBO cursusaanbod
spacer
Eerste Hulp in 4 stappen spacer
spacer
Bekijk onze Eerste Hulp boeken spacer Eerste Hulp boeken
 ''Eerste Hulp vóór iedereen, dóór iedereen, dat is de ambitie van het Nederlandse Rode Kruis. Iedereen heeft een verantwoordelijkheid om anderen in nood te helpen. Wij vinden het onze taak om Eerste Hulp kennis ruimschoots toegankelijk en beschikbaar te maken.
 
Gratis Eerste Hulp tips via onze website is al een stap in de goede richting. Daarnaast bieden wij ook een online cursus Eerste Hulp aan. Een snelle (de online cursus is af te ronden in slechts 1 uur) en leuke manier om Eerste Hulp vaardigheden te leren. 
 
Voor mensen die Eerste Hulp tips altijd bij de hand willen hebben is er een Eerste Hulp iPhone applicatie. Deze applicatie is gratis te downloaden.”