Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Sittard Dit doen we Eerste Hulp opleidingen

Eerste Hulp opleidingen

​​​​​​​​​​Weet u wat u moet doen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan onder andere het gevolg zijn van een ongeval, ziekte of plotselinge stoornis. Soms kunnen we er wat aan doen en soms niet. Een Eerste Hulp opleiding en/of Reanimatie/AED​ vergroot de kans om iemand adequaat te helpen. 


EHBO Uitgebreid

Met deze cursus wordt u voorbereid op de professionele praktijk en kunt u als Rode Kruis-vrijwilliger EHBO verlenen op evenementen. Reanimatie is onderdeel van deze cursus.

Bij de cursus ontvangt u de Cursusmap EHBO van het Rode Kruis. Bij goed gevolg ontvangt u een Europees erkend Rode Kruis Certificaat EHBO.

Na afloop van de cursus kunt u een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en een geamputeerd  lichaamsdeel.

Duur: 20 uur
Kosten: 150 euro (2017)

 

EHBO aan Baby's en Kinderen

In deze cursus oefent u alle EHBO-vaardigheden die nodig zijn om eerste hulp te verlenen aan baby's en kinderen. Bij goed gevolg ontvangt u het Rode Kruis certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Bij de cursus ontvangt u het gratis cursusboek 'EHBO aan Baby's en Kinderen'.

Na afloop van de cursus kunt u een kind in veiligheid brengen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulpverlenen bij o.a. bewusteloosheid, bloeding, brandwond, hoofdletsel, huidwond, koorts, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, verslikking en verstikking.

Deze cursus is door Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangewezen als geldig EHBO certificaat voor gastouders.

​Duur: 8 tot 10 uur
Kosten: 140 euro


Vergoeding Zorgverzekeraars

EHBO cursussen worden vaak geheel of  gedeeltelijk  door je zorgverzekeraar vergoed. Klik hier om te zien of dat ook voor jouw zorgverzekeraar geldt

Prijzen zijn op aanvraag.


Indien u geïnteresseerd bent in Eerste Hulp en/of Reanimatie/AED ​opleidingen  kunt u contact opnemen met:

Thijs Eilander
Coördinator Externe opleidingen​
opleidingen-extern@rodekruissittard.nl