Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Liemers-Oost

Rode Kruis afdeling Liemers-Oost

​​​​​​​​​​​​​​​Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. ​​Deze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.


 

Over ons

Rode Kruis afdeling Liemers Oost is met ± 100 vrijwilligers actief op het gebied van sociale hulp en evenementenhulp en verleent die aan de inwoners van Zevenaar, de gemeente Montferland en de gemeente Rijnwaarden. Onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van deze vrijwilligers. Het is fijn dat mensen bereid zijn kostbare tijd op te offeren om een verschil te maken voor andermans leven.

Activiteiten van het Rode Kruis

afdeling Liemers-Oost
De vrijwilligers van onze afdeling verlenen sociale hulp aan ouderen, mensen die eenzaam, gehandicapt of chronisch ziek zijn. En evenementenhulp aan bezoekers van een evenement die Eerste hulp nodig hebben. Deze vrijwilligers zijn onder meer werkzaam als chauffeur, Eerste Hulpverlener, intakevrijwilliger voor vakanties en activiteitenbegeleider.

 

 

Grote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levenshttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Cholera-epidemie-in-Jemen-eist-levens.aspx2017-06-26T22:00:00ZGrote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levens
"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"http://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Guido-werkt-in-Mosul-Met-delen-van-explosieven-in-hun-lichaam-komen-ze-het-ziekenhuis-binnen.aspx2017-06-22T22:00:00Z"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"
Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomenhttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Onderzoek-door-inzet-Rode-Kruis-tienduizend-extra-Ebola-gevallen-voorkomen.aspx2017-06-21T22:00:00ZOnderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomen

Iedereen kan helpen

help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer