Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Dit doen we Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

​​​​​​​​​​De maatschappij verandert. Burgers kunnen niet langer in alle omstandigheden rekenen op hulpverlening door de overheid of instellingen. Ook wordt het moeilijker om een beroep te doen op mensen in de naaste omgeving.


​Het Rode Kruis Leiden e.o. ondersteunt mensen om sterker en zelfredzamer te worden in noodsituaties. Dit varieert van kleine ongelukken in huis tot een ramp in de omgeving. Wat kun je bijvoorbeeld doen om een val in huis te voorkomen of hoe reageer je als er een brand is? En wat kun je voor een ander betekenen als er een grote stroomstoring is? 

We organiseren verschillende bijeenkomsten waarin deze vragen aan de orde komen. Dit doen we regelmatig in samenwerking met lokale partners, ieder vanuit zijn eigen deskundigheid. We organiseren bijeenkomsten over risico’s in en om het huis, een training “Sterk door je netwerk” en EHBO voor bijzondere doelgroepen. Daarnaast hebben we op dit moment activiteiten als de cursus “Helpen bij ongelukken” voor mensen met een verstandelijke beperking, de scootmobieltocht in Zoeterwoude, rommelmarkt in Voorschoten, taalles,  bijzondere vakanties​ en sociaal vervoer​. 

Bent u geïnteresseerd in het thema zelfredzaamheid? Wilt u meedoen of een bijdrage leveren aan éé​n van onze activiteiten? Voor dit soort vragen en meer, neem gerust contact op met het team Zelfredzaamheid van onze afdeling via zelfredzaamheid@rodekruisleiden.nl

​​